Βιογραφικό Δκτου Σχολής ΤΘ

Ο συνταγματάρχης Ιωάννης Ντρούκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1988. Μετά την ολοκλήρωση της τετραετούς φοίτησης, αποφοίτησε το 1992 ως Ανθυπίλαρχος.

Η πρώτη του τοποθέτηση ήταν ως Ουλαμαγός. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει υπηρετήσει ως διοικητής Ίλης Αρμάτων, διοικητής Ίλης Αναγνωρίσεως, επιτελής και αξιωματικός πληροφοριών μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, ως εκπαιδευτής τακτικής στην σχολή πεζικού και ως υποδιοικητής Επιλαρχίας. Έχει διοικήσει την 88 ΕΜΑ στη Λήμνο και είναι Διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων από τον Μάρτιο του 2018.

Έχει εξυπηρετήσει στο εξωτερικό τρεις φορές. Το έτος 2000, στο Κοσσυφοπέδιο, ως διοικητής μηχανοκίνητου Λόχου της KFOR, το 2007, στο Αφγανιστάν ως αξιωματικός πληροφοριών για την ISAF, και το 2014 στην Ολλανδία ως επικεφαλής του τμήματος προγραμματισμού ασκήσεων του Στρατηγείου της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ στο Brunssum.

Είναι απόφοιτος όλων των υποχρεωτικών σχολείων για αξιωματικούς των Τεθωρακισμένων και επιπλέον είναι πτυχιούχος του Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα παράσημα που προβλέπονται για τον βαθμό του και είναι τρεις φορές ​​παραλήπτης παρασήμου του ΝΑΤΟ για συμμετοχή σε επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης για την αποστολή του στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν.

Μιλάει αγγλικά.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.