Χαιρετισμός Δκτη

Καλώς ήλθατε στον ιστοχώρο της Σχολής Τεθωρακισμένων.

Ιστορικά, η Σχολή έχει τις ρίζες της στο ''Ιπποδρόμιο της Φρουράς Αθηνών'' που δημιουργήθηκε το 1861 για να παρέχει εκπαίδευση Ιππικού που μετεξελίχθηκε σε Σχολή Τεθωρακισμένων το 1945 με την παραλαβή των πρώτων αρμάτων ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΚ Ι από τον Ελληνικό Στρατό. 

Σύμφωνα με τη Μεγάλη Ναυτική και Στρατιωτική Εγκυκλοπαίδεια, το ''Ιππικό Πνεύμα'' αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Όπλου του Ιππικού που απορρέει από την εξάσκηση στην ιππασία, δίνοντας στους Ιππείς ριψοκίνδυνο χαρακτήρα, αναπτύσσοντας επιπλέον την πρωτοβουλία, την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθηση. Τα χαρακτηριστικά αυτά επιτρέπουν στους ηγήτορες του Ιππικού να δρουν ανεξάρτητα, να διατηρούν ακμαίες τις ηθικές δυνάμεις και να αναπτύσσουν πνεύμα πρωτοβουλίας. 

Το ίδιο ακριβώς πνεύμα καλλιεργείται στη Σχολή ΤΘ στους εκπαιδευόμενους ως νέους ηγήτορες του Όπλου, αντικαθιστώντας την Ιππική Τέχνη με την άριστη τεχνική γνώση και χειρισμό των αρμάτων μάχης, ερπυστριοφόρων και μέσων πυρός, καθώς επίσης και του σύγχρονου εποχούμενου αγώνα ελιγμού.

Με την πεποίθηση ότι στο ευμετάβλητο και απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον, τα Τεθωρακισμένα συνεχίζουν να είναι αποφασιστικός παράγοντας επιτυχίας στο πεδίο της μάχης, επιδιώκουμε συνεχώς την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την μελέτη και έρευνα για την προβλεψιμότητα των εξελίξεων στην τακτική και την εξέλιξητ των μέσων, και την προσαρμοστικότητα στηις επιταγές των καιρών.

Στην ιστοσελίδα μας θα μπορέσετε να βρείτε στοιχεία, όπως παρακάτω:

  •  Ιστορία του Όπλου των Τεθωρακισμένων
  • Δραστηριότητες - Επιτελούμενο Έργο της Σχολής ΤΘ
  • Εποπτικό και έντυπο υλικό που αφορά στην τεχνολογική και τακτική εξέλιξη των Τεθωρακισμένων
  • Χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν σε θέματα προσωπικού

Πρόθεση της Σχολής είναι να ικανοποιεί τις ανάγκες των επισκεπτών της ιστοσελίδας, διατηρώντας αδειάλειπτο το ενδιαφέρον για ενημέρωση επί του έργου και των δραστηριοτήτων της Σχολής ΤΘ, αλλά και της επικοινωνίας με το εκπαιδευτικό και πνευματικό δίκτυο των Στελεχών των Τεθωρακισμένων.